Kuchenki do lasu
Zjedzenie ciepłego posiłków w czasie pracy, to dla operatorów maszyn i innych pracowników leśnych często duży problem. Rozpalenie ogniska zazwyczaj nie wchodzi w grę, stąd najlepszym rozwiązaniem jest posiadanie własnej kuchenki turystycznej
Współczesne kuchenki turystyczne składają się ze zbiornika z paliwem (nazywanym fachowo kartuszem) oraz palnika. Na rynku można spotkać się z kuchenkami na paliwo płynne (benzyna, nafta oraz ropa), a także gazowe. Coraz częściej spotkać można także kuchenki turystyczne na paliwo stałe (wkłady paliwowe), które charakteryzują się małymi wymiarami, lekkością oraz łatwością w transportowaniu. Są to kuchenki o niewielkim płomieniu i niezbyt dużej mocy grzewczej, ale wystarczą one do przygotowania posiłków przy niewielkim koszcie zakupu.
(...)
To jedynie fragment tekstu. Chcesz czytać całe teksty? Zamów prenumeratę "Nowej Gazety Leśnej"!
WIĘCEJ
Dodano 14:15 20-12-2018